Kolumne

Solidarnost je že lepa stvar. Ampak problem je, da je zastonj!

20.2.2020 / 06:10 Komentiraj
S stališča »interesa in potrebe javnosti po kvalitetni informaciji« je čisto vseeno, koliko novinarjev bo Delo še odpustilo.

Zadnji val odpuščanj na Delu me sploh ne preseneča. Če bi jaz bil medijski lastnik — na tako majhnem trgu kot slovenskem, da ne bo pomote —, bi tudi odpuščal novinarje (pa še kakega urednika zraven). Že zdavnaj. Pa ne samo na Delu.

No, za razliko od Petriča, ki nima pojma o kontentu, bi vsekakor rezal malo bolj po pameti. In to ne samo tistih, ki so dejanski ali domnevni tehnološki ali vsebinski višek, ampak tudi tiste, ki ne znajo ali nočejo.

Toda ali je v medijih sploh možno odpuščati po pameti? Če vprašate ljudi iz ceha, prav gotovo ne. Sodeč po reakcijah morajo biti novinarske službe zagotovljene. Društvo novinarjev in novinarski sindikat imenujeta odpuščanja na Delu »nepošteno ravnanje«, »uničevanje časnika«, »rušenje slovenskega novinarstva« — in dodajata:

»Poslovodstvo Dela zato ponovno pozivamo k spoštovanju družbene vloge medija v demokraciji ter upoštevanju interesa in potrebe javnosti po kakovostni
»Zadnji val odpuščanj na Delu me sploh ne preseneča. Če bi jaz bil medijski lastnik, bi tudi odpuščal novinarje (pa še kakega urednika zraven).”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE