Kolumne

Slovenci in mitologija: Več ko imaš zaslug za narod, manj plačuješ DDV

5.11.2019 / 06:10 Komentiraj
Mediji naj kar imajo svojo znižano stopnjo zaradi mene. Nisem pa prepričan, da si jo zaslužijo. Tako kot knjige že ne.

Naklade tiskanih medijev — pa ne samo slovenskih — bojda dramatično padajo. Če sodim po sebi, ki jih že nekaj časa dramatično ne berem več, potem to ni čudno. Ta trend distribucijskega in predvsem uporabniškega, bralnega migriranja na internet se vleče že leta in leta, pravzaprav že desetletje, celo dve.

Čudno je kvečjemu to, da so se slovenski zakonodajalci prav pet minut čez dvanajsto spomnili, da bi bilo dobro medijem pomagati.

Videti pa je, kot da ne vedo natančno, kaj pravzaprav počnejo.

Tudi mi v medijih ne vemo, kaj delajo — razen da nas obliva nelagoden in varljiv občutek, da hočejo biti do nas prijazni. Ker smo bogi. Ker nas nihče več ne bere, kaj šele kupuje.

Zato nam nekam lezejo, da bi od nas izsilili priznanje, da tudi njim ni lahko. Ker smo itak v isti kaši državljanske nezainteresiranosti. Saj tudi politike voli vedno manj ljudi, kajneda. Le da oni tega ne ugotavljajo vsak dan, ampak vsaka štiri leta ali

»Zakonodajalec je končno odpravil neumnost, da so (bili) tiskani mediji obdavčeni z znižano stopnjo DDV (prej 8,5%, pozneje 9,5%), spletni pa s splošno (19%, 22%).«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE