Kolumne

Kronika kapitalnih korona kozlov

7.3.2020 / 06:10 Komentiraj
Po slovensko amplificirana psihoza. Vsebinsko kužna črna skrinjica medijskega pretiravanja in uporabniškega nezaupanja.

Psihoza zaradi korona virusa v Sloveniji je neverjeten fenomen. Namreč oboje: psihoza nasploh, zaradi virusa, in specifična psihoza neglede na virus prav v Sloveniji. Na delu je psihologija paničnih.

Človeško gledano ta psihologija ni drugačna kot v drugih državah, je pa pri nas specifično amplificirana. Bolezen namreč razsaja — in je razsajala, še preden se je kak rojak z njo sploh okužil — v demografsko, informacijsko, komunikacijsko majhni, zato pa še tem bolj vsebinsko kužni črni skrinjici medijskega pretiravanja in uporabniškega nezaupanja.

Sam še nisem imel priložnosti tako od blizu spremljati nobene kolektivne histerije. To, kar se dogaja zdaj in tukaj, me navdaja s tesnobo — pa ne samo iz zdravstvenih razlogov —, hkrati pa se mi zdi zanimivo, poučno in nemalokrat zabavno.

Kam je padla korona?

Podpiram vse ukrepe zdravstvenih ustanov in drugih organov za obvladovanje virusa, kot tudi vsa njihova s tem povezana ravnanja. Kot

»Nisem še imel priložnosti od blizu spremljati nobene kolektivne histerije. To zdaj in tukaj me navdaja s tesnobo, hkrati pa se mi zdi zanimivo, poučno in nemalokrat zabavno.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE