Kolumne

Da mi ne bo Greta uletela: »How dare you?« — Pa sej recikliram, no …

30.9.2019 / 06:05 Komentiraj
Če vse dam na vago, bo kretenov za en pičkin dim, ta dobrih pa ful. In v čemu je smisel, če neham verjet v dobro ljudi?

Ta teden je blo lepo čekirat novice po netu. Da enkrat za spremembo nisem brala o pokradenih miljonih, Murglah in Janši. Pa če bo članek o sesalcih, bo med komentarji to omenjeno. Al spet o kakšnem glupem zakonu, da bo penzija ja še bolj mizerna. Enkrat za spremembo so ble spodbudne novice. Take, k ti vsaj mal polepšajo dan. Sej naši športniki nam večkrat polepšajo dan.

Če mene kdo kej vpraša, so naši športniki psihiči. Če pogledaš, kako majhni smo, kok nas je mal in kaj dosegajo, je sam kapo dol, vsakmu posebej. Da ne govorim, v kok slabših razmerah trenirajo kot eni drugi. Enkrat sem gledala prispevek o naši atletiki. Pa to trenirajo (vsaj včasih so) v eni gnili in plesnivi stavbi. Oprema razčefuk, vse skup en ništrc. Ampak uni tam gas, vsak dan raztegovat mišice. K ena ruska šola, tko in drugač. Sej mogoče je pa v temu catch uspehov. Njihovih, ne naših. Oni so garali, oni so zmagali, mi smo lahk sam veseli, da so naši.

Iz kje ta

»Ampak taki smo. Ko ti gre dobr, vsi v sedmih nebesih. Zmagal smo! Pizda, mi Slovenci, mi smo res nacija, kot se šika! Kdor ne skače, ni Slovenc! Ko pa kdo kej zajebe, pa takoj udri brigu po siromaku.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE